Gør-det selv minihække

I december gav jeg et lille tirsdagstip på VIDENFORMS facebookside om hvordan man med beskedne midler nemt kan lave minihække selv. Efterfølgende kom der flere henvendelser på om jeg ikke kunne lave en mere udførlig vejledning, så den kommer her.1) Start ud med følgende materialer og værktøj:

 


 

 

 

2) Lav markeringer på eletrikerrøret, så minihækken får de ønskede mål. Denne minihæk får målene 20x45x20 cm (h x b x d). Skal de bruges til at lave sprintøvelser på, så sørg for at de ikke bliver over 20 cm i højden. For unge eller personer under 170-175 cm vil det være mere optimalt at lave dem 15 cm i højden.

 
 

3) Inden man begynder at bøje elektrikerrøret, så sørg for at det som minimum har stuetemperatur, da det ellers kan knække. Put bukkefjederen ind i elektrikerrøret og bøj det inderste mærke (40 cm inde på min tegning) først. Bukker man det yderste først, så kan man ikke få bukkefjederen ind efterfølgende og bukke det inderste. Sørg for at bukke det til lidt mindre end 90 grader, da elektrikerrøret retter sig en smule ud bagefter.

 

 

 

 

 

 

 

4) Gør dette på begge sider, så resultatet bliver følgende:

 

 

 

 

 

5) Bøj herefter de 2 yderste mærker, så minihækken får "fødder" at stå på:

 

 

 

 

 

 

 

6) Så skal der bare lidt modvægt i bunden før minihækken er færdig. Jeg havde lidt fugemasse til overs, så dette brugte jeg som klæber, men der kan bruges meget andet.

 

 

 

 

 

7) Så skal der lidt modvægt i, så minihækken ikke vælter. Jeg har brugt franske skruer her.

 

 

 

 

 

8) Lidt tape i bunden og på midten, og voila - minihækken er færdig.

 

 

 

 

Hvad skal du bruge dem til?

Minihække er et suverænt redskab til at træne sprintteknik, hvor fokus kan være at forøge skridtfrekvens eller -længde. Derudover kan de bruges ifm. introduktion af lavintens plyometri (springtræning) til unge eller mere højintens plyometri for lægmuskulaturen.

Tilføj ny kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.