Om VIDENFORM

VIDENFORM blev grundlagt i 2008 og ejes af Thomas Cortebeeck.

 

VIDENFORM tilbyder

- Rådgivning indenfor det arbejdsfysiologiske og biomekaniske område.

- Fysiske tests og fedtprocentsmålinger.

- Individuelt tilpasset fysisk træning.

- Gratis øvelsesbibliotek indenfor forskellige typer af fysisk træning.

- Let tilgengælig viden indenfor kost, arbejdsfysiologi og biomekanik.

 

 

Historie

Jeg er en sportsnørd!

Jeg elsker først og fremmest at dyrke sport og udfordre mig selv i gennem sport. Som en del af en naturlig søgen efter konstant at finde den ene procent, som kunne gøre mig en tand bedre, blev min interesse for idrætsstudiet vakt. Som bachelorstuderende ved Institut for Idræt ved Aarhus universitet fandt jeg hurtigt ud af, at min interesse lå indenfor det arbejdsfysiologiske og biomekaniske felt, da jeg kunne anvende den viden helt lavpraktisk ift. min egen karriere som eliteudøver i atletik.

Sideløbende med min egen aktive karriere, som har kulmineret med flere danmarksmesterskaber og landsholdsoptrædener i sprint/hæk, har jeg været atletiktræner i Aarhus 1900 A/M. Først som ungdomstræner og senere som specialtræner i spring, hvor jeg har trænet og stadig træner Danmarks bedste mandlige højdespringere, herunder den danske indendørsrekordholder, Janick Klausen (227 cm). 

Under mit kandidatstudium på Idræt og Sundhed ved Syddansk Universitet spirede et ønske om at udvide horisonten og tilbyde noget af den erfaring, som jeg havde opbygget via mit studium og ikke mindst i Dansk Atletik Forbund. Dette resulterede dels i et job som studenterunderviser i faget, Fysisk træning - fra teori til praksis, på idræt ved Aarhus Universitet samt grundlæggelsen af VIDENFORM.

Den første større opgave i VIDENFORM skete ved oprettelsen af Skanderborg Håndbold Elite Akademi (www.shea.dk) i 2008. Her fik Videnform ansvaret for at tilrettelægge individuelt tilpasset fysisk træning og udføre fysiske tests på nogle af Danmarks største håndboldtalenter. En utrolig spændende opgave, som jeg fortsat varetager. Resultatet af hele SHEA-konceptet har overgået alle forventninger med adskillige danske mesterskaber i U16 og U18 drenge samt i U16-piger. Den største merit er dog uden tvivl, at ikke mindre end 12 forskellige SHEA-spillere nu har fået debut i håndboldligaen og én spiller Champions League i en alder af kun 21 år.

 

I 2010 udvidede Videnform samarbejdsaftalen med Skanderborg håndbold således at den fysiske træning for klubbens seniorhold i 1.division ligeledes skulle varetages. Sammen med et yderst kompetent trænerteam og sundhedssektor kulminerede dette i oprykning til Håndboldligaen i 2011, hvor klubben stadig befinder sig dags dato. 2010 var også året, hvor jeg blev ansat som Elitekraftcentertræner i højdespring i Vestdanmark. 

Sideløbende med ovenstående har jeg lavet individuelle træningsforløb med landsholdsspillere og u-landsholdsspillere i håndbold, fodboldspillere, triatleter og speedwaykører. 

 

I 2011/2012 blev videnform.dk oprettet. Ikke umiddelbart med et ønske om mersalg, men med en ambition om at blogge om og diskutere min egen viden og erfaringer. Derudover gøre nogle af de mange hundrede forskellige træningsøvelser, som jeg er kommet forbi, bredere tilgængelig, så en større gruppe forhåbentlig kan finde inspiration og gavn af dem. Hermed også en opfordring til at komme med forslag til faglige emner, som kan blogges om, eller træningsøvelser her på siden eller på Videnforms facebookside.

 

God fornøjelse med det og god træning derude!